Kleurenblind?

Kleurenblind in je interieur?

Toen ik laatst een stylingbezoek bracht en wij gezellig aan de koffie zaten, vertelde ze me dat haar zoon kleurenblind is. Kleurenblind.. dat zal vast knap lastig zijn, want wat voor jou de waarheid is, is dat voor een ander niet. Nu hebben wij altijd allemaal een andere beleving van kleur, maar kleurenblind wijkt toch wel af van het gemiddelde.


Om 'veilig' te zijn, koos hij altijd voor zwarte en grijze kleding, dan kan het nooit mis gaan. Heel slim natuurlijk. Van binnen moest ik een beetje lachen, want ik herinner mij nog mijn ex: kijk schat wat vind je hiervan? Staande in een oranje broek met paars t-shirt. Eh.. heel kleurrijk, maar carnaval is een andere dag. Oei best lastig dus, als jij paars voor bruin aan ziet.

Veel mensen die moeite hebben met kleuren gaan voor veilig, wat ik echt wel begrijp, want stel dat je een kleur kiest, die achteraf dus helemaal niet matcht met die broek en iedereen er een opmerking over maakt? Dan voel je je er ook niet fijn in.


En dit.. is nu precies wat veel mensen ook doen met hun interieur. We kiezen voor veilig.

Zelfs VTwonen doet dit, veel grijs, wit en aarde tinten. Heel veilig, want de meeste mensen vinden dit mooi, dan kunnen ze eigenlijk nooit de plank mis slaan. Natuurlijk maken zij mooie interieurs, maar is het niet ook een beetje saai? 

We hoeven echt niet naar de oranje broek met het paarse shirt, maar het mag best een tikkeltje meer. Van kleur wordt je ook gewoon blij toch? Wie wil nu dat zijn huis op een rouwkaart lijkt? Witte deur, zwarte deurpost.. of witte muur zwarte bank, grijskussentje er op.. juist dat bedoel ik. 

Denk je nu Oh MY, dat ben ik, maar hoe breng ik dan toch kleur aan zonder dat het carnaval wordt? 


Hier wat tips:

  • Rustige evenwichtige combinaties vind je vooral in de natuur, dus maak een mooie foto en kies er kleuren uit.
  • Kijk op internet en bijv pinterest voor mooie kleurcombinaties. 
  • Kies voor 1 a 2 basis kleuren en max 3 steunkleuren 
  • Zorg voor herhaling 
  • Kies niet voor primaire kleuren maar voor vergrijste tinten of pastel.
  • Ben je kleurenblind? Laat mij je dan helpen, dan kijken we naar mooie combinaties die voor jou ook mooi zijn en fijn aanvoelen.  

Dus doe maar, durf maar, het geeft niet als niet iedereen het mooi vindt. Het is JOUW huis als jij het maar fijn vind. Lukt het niet? Mag je me altijd een berichtje sturen en verven we er samen gewoon weer met de juiste kleur overheen! 

Benieuwd wat
we voor je kunnen
betekenen?

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.