Netwerken in je huis

Netwerken in je huis

Gisteren was ik bij een netwerkborrel. Tijdens een lezing over netwerken, werd er verteld hoe een netwerk er nu eigenlijk uitzag. Visueel was dit een soort spinnenweb van nummers. Als dit in je huis was geweest, zag dit er uit als bij een verhuizing: tig dozen met een plakkertje er op waar het naartoe moet, om de juiste plek te bereiken.

Ook al leek het een chaos, het klopte. Lijnen werden met elkaar verbonden en dat is nu juist de kracht van netwerken: verbinden. Zo vertelde de spreekster dat als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een interieur ontwerpster misschien 1 op de 50 er één kent. Maar als je vraagt wie er mogelijk iemand kent die een interieurontwerpster kent, zijn dit er al 10. Dat is dus de kracht van verbindingen leggen en de kracht van de tweede schil mensen.


Nu werkt dit eigenlijk ook zo met jouw huis.

Oogt je huis onrustig en krijg je het maar niet rustig of gezellig? Dan zit er een fout in jouw netwerk. Een interieur correspondeert met elkaar door kamers te verbinden d.mv. het terug laten komen van stijl en kleur. Je spreekt dan als het ware dezelfde taal, dat zorgt voor verbinding en rust in je woning.

Denk nu niet ik heb een blauwe muur dus alles moet blauw. Nope,to much. Dit risico is er met name met donkere kleuren. Dus maak eerst even een moodboard of kleuren schema voor je begint. Natuurlijk is het fijn als de wandkleur terug komt, maar zorg dat het geen massa wordt. Netwerken doe je ook niet met één persoon toch?


Net als bij netwerken is het de tweede schil, in interieurtermen de 2e kleur: de steunkleur die er toe doet.

Dus, heb je bijv. een blauwe muur? Laat dit terug komen op een kleine oppervlakte, zoals bijv. de traptreden aan de andere zijde van je woonkamer, deze trekt de 2 zijdes van de kamer bij elkaar tot een geheel. Zoek het daarnaast in accessoires en accenten. Kies voor 2 tot 3 steunkleuren en laat deze terug komen in je huis. Zo heb ik in mijn keuken een rose kleurige spot en stoeltje, in de woonkamer een koperen klok en tafeltje en in de gang een rose bolletje in mijn armatuur.

Je zult zien als je kiest voor het werken met steunkleuren, je interieur veel meer gaat spreken. Een blauw stoeltje tegen een blauwe muur spreekt niet, een geel of rose stoeltje wel. Maar keep it calm, bij een netwerk borrel wil ook niemand dat je tegen hem of haar schreeuwt.


Benieuwd wat
we voor je kunnen
betekenen?

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.